24 Nisan 2011 Pazar

BOTAŞSPOR FİNAL YOLUNDA


               Türkiye'de spor denince akla ilk olarak futbol gelmektedir. Oysa  Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da basketbol çok sevilen ve geniş bir izleyici kitlesi bulunan bir spor dalıdır.1900'lü yılların başından  beri ülkemizde oynanan basketbol son yirmi yılda futboldan daha çok ilerleme kaydetmiştir.
                Botaşspor;gençlerin spora olan ilgisini izleyici düzeyinden ileriye taşımak spor sevgisini yerleştirmek ve gençlerimizin hayatında fark yaratabilmek için yirmi yıldan bu yana sosyal sorumluluk işlevini başarıyla yerine getirmektedir.Gençlerin fiziksel ve sosyo-kültürel gelişmesinde katkıda bulunmak ve sportif yatırımların sosyal sorumluluk bilinci içerisinde çağdaş gelişmelere uygun olarak geliştirmek ve yaymak Botaşspor'un ana misyonu olmuştur.
              1984 yılında Yumurtalık Botaş petrol dolum tesislerinde çalışanların ve çocuklarının spor yapmaları amacı ile kurulan Botaşspor Kadın Basketbol Takımı 1989 yılından itibaren birçok başarıya imza atarak yöremizde ve ülke genelinde genç bayan sporculara ve spor kulüplerine rol model  olmuştur.Rol model  (public figure)denilen özellik  sporda gençleri hedef kitleleri yönlendirmek özendirmek için kullanılan bir deyimdir. Kadın basketbolunun geldiği nokta gözönünde bulundurulursa Botaşspor  birçok alanda rol model olmuştur.
                Hatırlanacağı gibi yakın geçmişte Botaşspor kapanma noktasına gelmişti. Altyapı organizasyonlarının güçlü olması kendi sporcusunu kendisinin yetiştirmesi spor camiası ve bölge halkından toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde destek görmesi Botaş Bayan Basketbol Takımının yaşamasında ve başarısındaki temel yapı taşı olmuştur. Gelinen nokta altyapılar okul takımları spor okulları gibi herşeyi ile tam bir spor kulübü olup bugün spor mentörleri ile çalışan oyuncularına dil eğitimi  aldıran çağdaş bir kulüp yapısındadır.
                 Dünyada ve Türkiye'de son yıllarda müessese kulüpleri yaptıkları sportif yatırımlarla sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde toplumsal gelişmeye katkı sağlamaktadır. Bir müessese kulübü olarak Botaşspor Kadın Basketbol Takımının her sezon başa oynamasında en büyük özellik kendi yetiştirdiği gençlere ve altyapıya çok önem vermesidir.Her sene A takımında enaz üç genç oyuncu bulunmaktadır.Bugün basketbol liglerinde  oyuncu ve antrenör olarak Botaşta yetişmiş birçok sporcu  mevcuttur Takım ruhu özgüven ve disiplin değerlerinin ön planda olduğu Botaşspor'da istikrar uzun yıllardır devam etmektedir.
                Spor kulüplerinin spor aracılığı ile topluma gösterdiği sorumluluğu ve sağladığı faydayı görmek gerekir.Bu manada Türkiye'de sporun gelişmesine katkı sağlayan şirketlerin ve kulüplerin biraraya gelerek ortak sorumluluk bilincini arttırmalarına taraftar gruplarının da katılması statlarda ve salonlarda şiddet olaylarının engellenmesine katkı koyacaktır.
                 Botaşspor Kadın Basketbol Takımı bu sezon  Play-Off'da yarı finale kalarak tarihi misyonuna yakışır bir şekilde başarılı olmuştur. Final yolunda çarşamba günü Adnan Menderes spor salonunda oynanacak Fenerbahçe maçında tüm Adanalı sporseverler Botaşspor'a destek sağlamalıdır.
                                                                                 Op.Dr.Ercan ATALAY
                                                                                     03/04/2011
                                                                                  

                                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder