4 Ocak 2012 Çarşamba

A.D.S. VE KUZEY KALE ARKASI

Futbol; günümüzde ekonomik ve sosyal üstünlüğü en düzeyde olan bir spor etkinliği olup sosyal, psikolojik ve özelliklede ekonomik bir endüstridir. Bu yönüyle futbol silah ve ilaç endüstrini dahi geride bırakan evrensel üçüncü güce sahiptir.
                Modern ve teknolojik bir çağda insanlar bireyselleşmekte, yabancılaşmakta ve yalnızlaşmaktadır. İnsan; hayatını kolaylaştıracak her türlü teknolojik gelişmeyi kullanırken kendini güvende hissedebileceği, ait olabileceği klüp veya dernek gibi bir sosyal grubun üyesi olmak istemektedir. Aynı futbol takımının üyesi olma mutluluğunu yaşamak ve o gruba dahil olma duygusu kişinin toplumda üstlendiği rolün belirlenmesi ve sosyal statü kazanmasında büyük öneme sahiptir.
                Kendi takımını desteklemek gibi bir amacı olan ve bir futbol müsabakasında aynı tepkiyi gösteren daha önce organize edilmemiş insan grubuna seyirci diyoruz. Desteklediği takıma maddi manevi her türlü desteği veren, tüm deplasmanlarına giden bir topluluktur seyirci.
                Futbol müsabakaları kalabalıkların içinde kişisel şahsiyetlerin kaybolduğu değişik dış etkenlerin tesiriyle arzu edilen, desteklediği takımı başarıya endeksleyen veya rakip takımın konsantrasyonunu bozmaya çalışan bir ortam oluşturmaktadır.
                Takım ruhunu oluşturma, gruba dahil olan üyelerin hareketlenmesini sağlama ve en önemlisi takımı ateşleyerek harekete geçirme amacıyla bilinçli olarak söylenen ezgili, kafiyeli ve nükteli sloganlar taraftarın en büyük gücüdür. Bu güç taraftarın takıma bağlılığının, güveninin ve beklentilerinin bir göstergesi olup oyuncular üzerinde pozitif bir baskı yaratmaktadır.
                Süper  Lig’ de oynayan büyük takımlar trilyon vererek oyuncu transfer etmekte ancak seyircilerin futbolu mu sevdikleri  yoksa sadece başarıyı mı sevdikleri tartışmalıdır. Bundan dolayı tüm takımlarda iki maç kaybedince antrenör veya yönetim değişiklikleri görülmektedir
                70 yıla yaklaşan Adana Demirspor takımının (son dönemde) çok flaş başarıları olmamasına rağmen her maçında gerçek anlamdaki seyircisi takımı klüp binasından stada kadar getirmekte ve 90 dakika boyunca hiç susmamaktadır. Yılların eskitemediği Adana Demirspor 8 yaşındaki bir orkestra şefinin ateşlemesi ve ADS ADS ADS tezahüratlarıyla futbolculara itici güç olmaktadır. Adana Demirspor, kuzey kale arkasına yerleşen seyircisi ile Türkiye ‘de tanınan bir futbol takımı olmuştur.
                Yıllardır maçlara giden bir ADS taraftarı olarak ; Kuzey Kale Arkasından yayılan ahenk tüm stadı kapladığına ve saha içinde futbolcuları ateşlediğine, kazanmaya hırslandırdığına tanıklık etmekteyiz.
                Bu Pazar akşamı da oyuncu transferleri gecikmiş, sezon öncesi hazırlık dönemini müsabaka oynayarak tamamlamakta olan Adana Demirspor, seyircisinin bitmek tükenmek bilmeyen ahenkli, ahenkli ve nüktedan ADS ADS ADS sesleri ile saha içindeki takım ateşlenmiş ve müsabakadan galibiyetle ayrılan taraf olmuştur.
                Kuzey Kale Arkası taraftarları futbolda başarının  değil taraftarlığın ne kadar önemli olduğunu Türk futbol camiasına iftiharla göstermektedir. Tüm Kuzey Kale Arkası taraftarlarını tebrik eder, desteklerinin devamını dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder