4 Ocak 2012 Çarşamba

Dünya Basketbol Şampiyonası’ndan Arda Kalanlar

Sporun birleştirici ve barıştırıcı gücü aşikar. Buna ülkemizde düzenlenen  FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyona’sında İran - ABD arasında yapılan maçta, Türkiye -                      Yunanistan karşılaşmasında ve farklı milletlerden insanların biraraya gelip, aynı hislerle ve motivasyonla ülkesi için destek verişinde en yakından şahit olabildik. Peki ya bunlara ek olarak bu Şampiyona ile beraber başka neler hissettik, neler gözlemledik?
Öncelikle, Türkiye’nin futboldan başka bir spor dalında daha aktif olabileceğini, azimle uğraştırdığı takdirde başarı kazanabileceğini hem dünyaya hem de kendi milletimize kanıtlamış olduk. Yıllardır süregelen çabalarımızın, azmimizin karşılığını almış olduk. Sanata ve spora giderek daha fazla değer veren bir ülke olma yolunda ilerlediğimizi gösterdik.
İstanbul’a gelmesi beklenen ziyaretçi sayısı bu sene 2010 Avrupa Kültür Başkenti sebebiyle de oldukça yüksek. Basketbol Şampiyona’sının buna olan katkısı ise yadsınamaz. Bu şampiyona 160 milyon avroluk bir ekonomi oluşturdu ve yaklaşık 100 bin turiste ev sahipliği yapma fırsatını verdi. Sadece ekonomik anlamda değil, kültürel olarak İstanbul’un tanınması, İstanbul’la da sınırlı kalmadan diğer illerimizin (Kayseri, İzmir ve Ankara) de bu anlamda sporla adlarının yanyana geçmesi bu Şampiyona’nın sağladığı en önemli katma değerlerdendir. Türkiye’nin önemli markalarının da Milli Takımımızın maddi ve manevi olarak yanında yer alması, farklı mecralarda kendini tanıtma imkanı bulması Türk markalarının bilinilirliğini arttıracak ve uzun dönemde Türk ekonomisine olumlu yansımaları olacaktır.
Özetle, Şampiyona’nın hem sosyal, hem kültürel hem de ekonomik alanda ülkemize sağladığı katkılarının oldukça önemli olduğunu, ve bunun ülkemizin ileride oluşacak uluslararası arenalardaki duruşu için güzel bir örnek teşkil ettiğini bir kez vurgulamak gerekmektedir. Temennimiz başka spor alanlarında da bu deneyimlerin yaşandığını ve Türk sporunun çok yönlülüğünün başarıyla temsil edildiğini görmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder