4 Ocak 2012 Çarşamba

YAZ SPOR OKULLARININ FAYDALARI

Okullar kapandı üç aylık tatil boyunca çocukların boş zamanlarını nasıl değerlendirecekleri ailelerin en büyük sorunu olmaya devam ediyor. Son yıllarda ülkemizde hızla artan yaz spor okulları çocuklar ve aileleri için iyi bir fırsat haline geldi.
            Yaz spor okullarının çocuklara sosyal, kültürel, fizyolojik ve psikolojik olarak yararı çoktur. Tatile çıkan öğrencilerin boş zamanlarını daha iyi ve spor yaparak değerlendirmeleri sağlıklı gelişmeleri ve spor yapma alışkanlığı kazanarak sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri için spor okulları önemlidir.
            Yaz spor kamplarında çocukları oniki yaşına kadar değişik spor dalları ile tanıştırmak gereklidir ki çocuk daha sonra spor dallarında ilerleyebilsin. Ailelerin; çocukjların hem spor yapıp hem eğlenebilecekleri programlarında 3-4 değişik spor dalının bulunduğu yaz spor kamplarını seçmeleri uygun olacaktır. Yaz okullarında gelişme çağındaki çocukları yüzme ile başlayan jimnastik, tenis, voleybol, basketbol, futbol gibi sporlara çocuğun yaşına uygun olarak yönlendirmek önemlidir.
            Ekonomik imkânlar elverdiğince çocukları altı yaşından itibaren içerisinde her türlü spor türünün bulunduğu yaz okullarına yönlendirmek gerekir. On-oniki yaşından itibaren daha çok sevdiği ve daha çok kabiliyetinin olduğu spor türlerine yönelebilir.
            Bir sporu öğrenmek düşünme, hissetme ve yapma olarak belirli aşamalardan geçer bunu yapan çocuk kendini psikolojik olarak iyi hisseden, fiziki görünümünden memnun, öz güveni olan disiplinli bir birey olmaya adaydır. Yukarıda kısaca özetlediğimiz birçok nedenden dolayı yaz sporu okulları aileler ve çocuklar için bulunmaz bir fırsattır. Çevre ile uyumlu, kendine güvenli, düşünce ile uygulamayı aynı anda yapabilen, strateji kurabilen,  kendini frenleyebilen mutlu toplumsal barışa katkı koyan gençlerin yetişmesinde spor son derece önemli bir eğitim aracıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder